Душ кабини - практичното решение за всяка баня

Душ кабини - практичното решение за всяка баня

 От 14 ян. 2020

Банята е, може би, едно от най-използваните помещения в един дом, затова тя трябва да е обзаведена по най-практичния и удобен начин. Когато обзавеждаме своята баня, трябва да обърнем специално внимание на всеки един от елементите в нея. В случая ще разгледаме душ кабината като част от интериора на мокрото помещение и това как тя допринася за комфорта и уюта в него.
Основната цел на една душ кабина е да предпазва останалата част от помещението, от водните пръски. Това е от изключително значение особено, когато банята е по-малка, защото има по-голяма вероятност да се мокрят останалите елементи в помещението. Така например, ако мебелите са подложени ежедневно на водни пръски и не са изработени от материал, които го позволява, те ще се раздуят и деформират. Затова в този случай, душ кабините са най-практичното решениe, предпазващо от водни пръски, както и чисто визуално отделящо поддушовото пространство.
Съвременните душ кабини ни предлагат богато разнообразие от дизайни, форми и функции, с които да успеем да намерим идеалното решение за нашата баня.
Може да избирате между голямо разнообразие от размери и форми като овална, правоъгълна, многоъгълна и други. Като цяло душ кабините се състоят от една или две стационарни части и една или две плъзгащи се или отваряеми врати. Ако банята Ви е изключително малка и търсите най-доброто решение за нея, то то е душ кабина за ъглов монтаж, с овална форма и плъзгащи се врати. Новите модели душ кабини се предлагат с три вида стъкла – прозрачно, матирано и ръчно рисувано.
Освен стандартните душ кабини има и ново поколение мултифункционални душ кабини, които са идеален избор за хората, които искат да пренесат SPA студиото в дома си. Те са оборудвани с множество функции като хидромасажна система, ароматерапия, звукотерапия, парна баня и други, така че да превърнат обикновеното вземане на душ в едно неповторимо и невероятно преживяване.
Душ кабината ще отдели част от мокрото помещение, където ще може да се отдадете на спокойствие и релакс, без да се притеснявате , че останалата част от банята ще бъде подложена на водни пръски.

 


Още новини

Мебелите - неизменна част от съвременната баня!

Мебелите са неизменна част от съвременната баня. Удобствата, които предлагат всички мебели за баня, са безброй. Те са последният щрих към постигането на съвършенство в банята! Освен удобство, всеки мебел допринася за ...

Осветлението – повод за истински комфорт в банята

Изборът на подходящо осветление за банята създава неповторима обстановка и комфорт! Осветлението е необходимо не само за допълване на интериора, а и е неизменна част от ежедневните ритуали – гримиране, бръснене, ...